• hans
    Hans
  • psebastiaan
    Sebatiaan
  • mathias
    Mathias

Wie zijn We

Historiek KINERENT Als jonge kinesitherapeut is Hans van Baarle gestart met een privé-praktijk in 1987. Hij volgde toen regelmatig bijscholingen zoals de 5-jarige opleiding manuele therapie, rugschool, systeem van de spierkettingen, cranio-sacrale therapie en andere.

Na het verder uitbouwen van de praktijk en via ervaringen in het sportmilieu, was er de vraag van een bevriend huisarts of hij een CPM-toestel voor constante passieve mobilisatie bezat. De vader van deze huisdokter had juist een totale knieprothese gekregen en zijn ortopedist had voorgesteld om een CPM (Constante passieve Mobilisatie)-toestel te gebruiken als belangrijke aanvulling op de kine-behandeling om verstijving van het gewricht te voorkomen.

Zulk een revalidatietoestel zorgt dus voor een continue passieve mobilisatie van knie en heup (er zijn toestellen voor alle gewrichten zoals voor knie/heup, schouder, elleboog, enkel, klompvoet, pols, hand en vingers). Hierdoor kan de patient 2 a 3 uur per dag , als aanvulling op de kine-behandeling, op zulk een toestel aanliggen. Na een proefperiode van 2 weken op het toestel was de patient verbaasd over de positieve uitwerking. Dit was de eerste stap om zelf een eerste toestel aan te kopen.

Sindsdien vonden meer en meer mensen de weg naar Wilrijk met de vraag of ze zo’n CPM toestel konden huren. Ze vroegen zich af waarom die deugddoende aanleg op een CPM-toestel in het ziekenhuis, als aanvulling op de gegeven kine-behandeling, abrupt moest gestopt worden. Een vader kwam met plezier vanuit Diksmuide naar Wilrijk om een toestel te komen huren en afhalen. Zijn dochter mocht het ziekenhuis pas verlaten als zij thuis ook op een CPM-toestel voor constante passieve mobilisatie kon aanliggen.Mede door het enthousiasme van al deze mensen werd deze verhuurdienst verder uitgebouwd tot het bedrijf kinerent bvba zoals we dat nu kennen.

Als kinesitherapeuten zijn wij perfect geplaatst om de patienten de juiste informatie te geven over het correcte gebruik van het toestel alsook compensatoire bewegingen op het toestel te kunnen vermijden. KINERENT is de enige firma die enkel verhuurt (en niet verkoopt) waardoor wij een ruim assortiment van toestellen van verschillende merken kunnen aanbieden. Wij noemen ons dan ook terecht “specialist in verhuur van CPM-toestellen”.

Adres

Kinerent BVBA
Kapittelstraat 5
B2610 Wilrijk
 
Magazijn:
Kapittelstraat 19
B2610 Wilrijk

Contactgegevens

Tel: +32 495 99 24 80